top of page

WAT DOE IK?

Wat doet een kindercoach?

Op school, in de praktijk of ergens anders? 

Op weg naar jezelf

Welkom bij Praktijk IkQ

Helpt kinderen groeien, leren en stralen!

Als ouder wilt u natuurlijk het beste voor uw kind. Soms kunnen kinderen echter worstelen met emotionele, sociale, of gedragsproblemen die hun welzijn en ontwikkeling belemmeren. In zulke gevallen kan een kindercoach een waardevolle bron van hulp en begeleiding zijn. Het bieden van een luisterend oor. 

Wat is een Kindercoach?

Een kindercoach is een professionele begeleider die gespecialiseerd is in het ondersteunen van kinderen en jongeren bij het omgaan met uitdagingen en obstakels in hun leven.

 

Als kindercoach en hoogbegaafdheidsspecialist begrijp ik de unieke behoeften van deze bijzondere groep kinderen en bied ik gespecialiseerde begeleiding om hun potentieel volledig te benutten. En bied ik ze een veilige en vertrouwelijke omgeving, waarin zij zich kunnen uit en groeien. Een plek waar een kind zijn/haar verhaal kwijt kan. 

Het is belangrijk om inzicht krijgen, in de situatie, in het eigen gedrag en hoe hiermee om te gaan.  

Mijn aandacht voor hoogbegaafdheid:

Hoogbegaafde kinderen hebben vaak specifieke behoeften die vragen om aangepaste benaderingen en programma's.

Praktijk IkQ herkent de volgende aspecten van hoogbegaafdheid:

  1. Cognitieve Uitdaging: Hoogbegaafde kinderen hebben een snellere denksnelheid en hebben behoefte aan uitdagende leerervaringen om hen gemotiveerd te houden.

  2. Emotionele Intensiteit: Hoogbegaafde kinderen kunnen diepe emoties ervaren en hebben ondersteuning nodig om hun emotionele welzijn te behouden.

  3. Sociale Aanpassing: Ze kunnen moeite hebben met leeftijdsgenoten, waardoor sociale vaardigheden en vriendschappen een focuspunt zijn.

Wat Doet een Kindercoach?

  1. Emotionele Ondersteuning: Kindercoaches helpen kinderen om te gaan met emoties zoals angst, verdriet, boosheid en stress. Ze leren hen gezonde manieren om met deze gevoelens om te gaan.

  2. Gedragsmanagement: Kinderen kunnen gedragsproblemen vertonen, zoals woede-uitbarstingen, agressie of teruggetrokkenheid. Een kindercoach helpt bij het identificeren van de oorzaken van dit gedrag en werkt aan effectievere gedragsstrategieën.

  3. Zelfvertrouwen en Zelfbeeld: Kinderen hebben soms een boost in zelfvertrouwen en zelfbeeld nodig. Kindercoaches werken aan het opbouwen van positieve zelfwaardering en het ontdekken van persoonlijke krachten en talenten.

  4. Sociale Vaardigheden: Het ontwikkelen van sociale vaardigheden is essentieel voor het opbouwen van gezonde relaties met leeftijdsgenoten. Kindercoaches helpen kinderen bij het ontwikkelen van communicatievaardigheden, empathie en conflictbeheersing.

  5. Onderwijsondersteuning: Sommige kinderen hebben moeite op school. Kindercoaches kunnen helpen bij het ontwikkelen van effectieve studievaardigheden en het aanpakken van leerproblemen. Waarbij ik dit het liefst uitvoer op school.

  6. Familieondersteuning: Kindercoaches werken vaak samen met ouders om de communicatie te verbeteren, opvoedingsvaardigheden te versterken en gezinsrelaties te versterken.

Waarom Praktijk IkQ?

Mijn missie:

Het is mijn missie om elk hoogbegaafd kind te helpen floreren, zichzelf te begrijpen en zijn of haar unieke gaven te omarmen. Samen bouwen we aan een toekomst vol mogelijkheden. Hierbij staat het kind altijd centraal. Ik geloof in het creeeren van een vertrouwensband een positieve omgeving, waarin kinderen zich kunnen uit en zichzelf kunnen ontwikkelen. Aangepast op de behoeften van elk kind. 

Nieuwsgierig geworden? Of heeft u vragen? Mail of bel gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Gaan we daarna samen verder? Dan plannen we een intakegesprek om meer inzicht te krijgen in de ondersteuning die nodig is. Voelt dit contact voor beide partijen goed? Dan is het tijd om samen op ontdekkingsreis te gaan in het Land van HB. 

Elk kwartaal heb ik een 'Kom binnen en praat mee' moment. Op donderdagmorgen van 9.30 uur 11.00 uur is iedereen welkom voor een bakje koffie/thee of limonade. Houd hiervoor social media in de gaten. 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om uw kind te helpen groeien, leren en stralen!

Omdat het kan. Omdat het mag.  

Fotoshoot Rebekka-8.jpg
bottom of page